Tijdens de aanmelding wordt er basaal nagegaan of je wel voor een opname in aanmerking komt bij onze instelling. Dit is een heel proces en wij verwachten dan ook van jou dat je ons daarin meehelpt.
Wat er vooraf gebeurt;

  • Er worden allerlei documenten verzameld en dat is beschreven in ons protocol. Die worden na jouw aanmelding verzonden via mail.
  • Daarna wordt er een intake met jou afgenomen; dit kan telefonisch, face-to-face of via skype
  • Dan wordt er beoordeeld of je op de wachtlijst komt of dat je gelijk een reservering op een plaats bij ons krijgt. Dit krijg je dan ook gelijk te horen.
  • Dan wordt er een pakket samengesteld die je bij de gemeente moet inleveren en hiervan willen we een bevestiging.
  • Mocht je eerder uitstromen en je hebt een indicatie van jouw gemeente dan wordt er met jou gekeken of er niet een plaats is bij een collega. Het belangrijkste is dat je z.s.m. een indicatie hebt zodat wij jou ook snel kunnen plaatsen. Het liefst vanuit een klinische setting.

Belangrijk om te weten.
De wachttijd is altijd een inschatting. We weten namelijk nooit helemaal precies van tevoren hoeveel cliënten er met spoed of langer begeleid moeten worden.
We hebben ook de mogelijkheid om jou vooraf ambulant te begeleiden. Dit is dan een tijdelijke oplossing, zodat je toch geholpen wordt. Kijk op het tabblad ambulant, in welke regio’s dat kan.

10 jarig bestaan
kaart

Virtuele rondleidingNeem een kijkje bij Pret in herstel

Klik hier om te beginnen 


Recensies cliëntenLees de ervaringen en verhalen van onze cliënten.

Klik hier