Visie Cliëntenraad

Uitgangspunten en Doelstelling:

De cliëntenraad is een ondersteunend orgaan die een brug bouwt tussen de wensen en behoefte van de cliënt en begeleiding​. Dit houdt in dat wij als cliëntenraad streven naar het behoud van kwaliteit van zorg en bieden de cliënten de mogelijkheid om hun wensen of waar men in het dagelijks leven tegen aan loopt door te geven aan het bestuur van Pret in herstel.

Onze werkwijze:

In de cliëntenraad werken met elkaar op basis van vertrouwen waarin openheid, eerlijk en compassie de basisvormen zijn van deze functie. De leden van de cliëntenraad zijn verslaafd in herstel en hebben een binding met Pret in herstel. De cliëntenraad heeft onderling contact over zaken die Pret in herstel betreffen. Zo vindt er met Pret in herstel een maandelijks overleg plaats om lopende zaken of zaken die de cliënten betreffen te bespreken.
Als cliëntenraad ontvangen wij input en suggesties van zowel van cliënten binnen Pret in herstel als van de begeleiding, waarvoor wij ten allertijden benaderbaar zijn. Wij handelen vanuit een open visie en onze adviezen en bevindingen zijn onafhankelijk en niet bindend. Anonimiteit vormt een basisprincipe voor de cliëntenraad. Wij waarborgen de anonimiteit van de cliënt als een begeleider.

 

 

 

10 jarig bestaan
kaart

Virtuele rondleidingNeem een kijkje bij Pret in herstel

Klik hier om te beginnen 


Recensies cliëntenLees de ervaringen en verhalen van onze cliënten.

Klik hier  

De formule

Het verblijf in een beschermde woonomgeving houdt in dat je samenwoont met anderen. Je hebt je eigen kamer en deelt de woonkamer, open keuken, toilet en douche met je medebewoners. Je leert te socializen op een dieper niveau en je kunt op de steun van je fellows rekenen en er voor je fellows zijn. Tijdens dit verblijf word je intensief begeleid door het Pret in herstel-team.

Vul a.u.b. alle velden in.